Знання мови дають можливість не тільки спілкуватися на побутовому рівні. Розширення словникового запасу дозволяють виражати свою думку більш доступно, для широкого загалу. Тому так важливо вивчати окремі правила, такі як відокремлена обставина. Саме це правило дозволяє посилити роль окремого слова в реченні. Привернути до нього увагу слухача, або читача тексту.

Як це працює на практиці

Якщо у повсякденній розмові обставини відокремлюються інтонацією, то на письмі можна це зробити двома прийомами. Одиничний дієприслівник потрібно відокремлювати комами. Обставини у вигляді прийменників та іменників, зазвичай ними виступають типові звороти (внаслідок, всупереч, на відміну, за браком і т.п.).

Це важлива частина мови, яку не варто ігнорувати. Використовуючи її в розмові та в письмовому тексті можна досягти більшої уваги читача або слухача. Але, не варто занадто часто використовувати спосіб, тому що він втрачає свою привабливість.

Все набагато цікавіше

Обставину можна виразити й один єдиним дієприслівником (в окремих випадках дієприслівник зворотом), де застосовується порівняльний сполучник. Комами не виділяються обставини з фразеологічними оборотами. Але тільки в тому випадку, якщо це стосується дії, яка за значенням максимально близька до дії.

Українська мова цікава та багата. Достатньо використовувати її щодня на побутовому рівні, щоб значно покращити знання та словниковий запас за відносно короткий час.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь