Які проколи покришок ремонтуються

0
38

У процесі повсякденної експлуатації легкового автомобіля водій може стикатися з різноманітними неприємностями. Від проколу колеса захиститися неможливо. Але, якщо дати можливість відремонтувати покришку професіоналам https://shinaremont.kiev.ua/services/prokol/, у багатьох випадках вони здатні відновити цілісність камери. Головне, не намагатися відремонтувати сильний поріз самостійно, це може призвести до псування покришки та необхідності її повної заміни.

Найпоширеніші проблеми

Водій може місяцями, а іноді й кілька років їздити без жодного проколу. Цьому сприяє їзда асфальтованими дорогами, які досить регулярно прибирають від дрібного сміття. Вибір якісних покришок та камер. Але з проколом стикатимуться всі без винятку. Найпоширенішими проблемами з гумою коліс варто виділити такі фактори:

  1. Прокол — стандартне пошкодження, при наїзді на дрібний гострий предмет (цвях, шуруп, дріт, особливо гостра тріска).
  2. Порізи – екзотичне пошкодження, що виникає при наїзді на великий уламок скла або особливо великий шматок гострого заліза.
  3. Вищипи – з’являються тоді, коли колесо потрапляє у вибоїну та гострий край ями, з наступним руйнуванням боковини покришки.
  4. Грижа – пошкодження корту, його розриви, зі здуттям покришки у районі боковини чи протектора.

Практично всі пошкодження можна виправити, тим самим рятуючи водія від суттєвих витрат на покупку нової шини або цілого комплекту гуми для всіх коліс. Головне, щоб усі роботи по відновленню виробляв майстер, який використовує для ремонту тільки якісні витратні матеріали та відповідний інструмент.

Що варто пам’ятати водієві

Практично будь-який ремонт покришки пов’язаний із порушенням природного балансу. Навіть невелика латка на внутрішній поверхні здатна привести до биття колеса, особливо на високих швидкостях руху. Це небезпечно як у місті, так й за межами населеного пункту. Професійна майстерня обов’язково робить ремонт за таким алгоритмом:

— візуальний огляд пошкодженого колеса;

— демонтаж покришки з металевого обода;

— усунення причин проколу, оцінка у виборі методики ремонту;

— повноцінний ремонт гумової частини покришки;

— зворотний монтаж покришки на обід колеса.

Ремонт проколів в Києві завершується якісним, тонким балансуванням колеса. Тільки в цьому випадку машина зможе продовжити нормальну, а головне – безпечну експлуатацію на дорогах загального користування.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь