Виробники оснащують електронними блоками керування двигуном переважно вантажні та легкові автомобілі. Механічні варіанти зустрічаються вкрай рідко, тому практично ніде і не розглядаються. ЕБУ — це важливий вузол сучасного транспортного засобу. Без його справної роботи https://truckmotors.com.ua/remont-ebu неможливе нормальне функціонування машини, тому слід вчасно звертатися до фахівців і записуватися на діагностику.

Для чого потрібен ЕБУ?

ЕБУ — сучасний пристрій, створений для постійного контролю всієї електроніки, що знаходиться в авто. Від працездатності цієї деталі залежить коректна робота контролерів, датчиків, виконавчих пристроїв, які є важливими елементами гальмівної та паливної систем. Без них не можна уявити нормальне функціонування трансмісії, кондиціонера, опалення, мотора і навіть освітлення, увімкнення/вимкнення фар. Блок управління повністю контролює всі ці моменти.

Як зрозуміти, що потрібен ремонт?

Блок керування двигуном являє собою відносно невелику коробку. Зазвичай виробник використовує для її виготовлення метал або пластик. Усередині нього знаходиться спеціальна плата з вбудованою пам’яттю і програмним забезпеченням (встановлюється ще на заводі). Пристрій застосовується для аналізу і прийому сигналів від датчиків. Він підтримує нормальне функціонування електроніки, і за необхідності відключає елементи і змінює коди в пам’яті. Участь людини тут не потрібна, що є великим плюсом.

З’ясувати, чи дійсно зламався ЕБУ чи ні, можуть тільки фахівці. Для діагностики вони використовують ноутбук зі спеціальною утилітою і сканер. Також автовласники перед поїздкою на огляд можуть подивитися на лампочки Check або Check Engine, що знаходяться на приладовій панелі. Якщо вони спалахують, значить, що потрібно їхати на перевірку.

Ще виділяють непрямі ознаки поломок:

  • проблеми із запуском двигуна;
  • обороти мотора, що провалюються;
  • збої в системі запалювання;
  • вентилятор, що довільно вмикається;
  • некоректна робота педалі газу;
  • блокування всієї системи.

Що раніше водій звернеться по спеціалізовану допомогу, то дешевше обійдеться ремонт.

Поломки здебільшого відбуваються через перепади напруги в бортовій мережі, коротке замикання, механічні пошкодження плати, перегріву елемента або корозії.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь