Повсякденна експлуатація індивідуального транспортного засобу суттєво спрощує життя будь-якої людини. Але шум двигуна, інших автомобілів та інші зовнішні джерела неприємних звуків можуть відвертати увагу від водіння. Якісна ізоляція https://vibrofiltr.com.ua/ внутрішнього салону від фонового шуму міста покращує самопочуття людини. Робить водія більш позитивним, як на роботі, так й вдома.

Зони для ізоляції основного шуму

Якщо використовувати якісні матеріали, довірити роботу фахівцям, можна знизити звукове тло всередині салону мінімум на 50%. Цього цілком достатньо, щоб не відриватися під час водіння на різкі, неприємні звуки. Повністю заглушити шум фону великого міста. Але при цьому своєчасно реагувати на сирени спеціальних служб. Основними зонами для ізоляції варто виділити:

  1. Двигун як основна причина фонового шуму під час поїздки.
  2. Трансмісія теж може вібрувати під час перемикання передач.
  3. Колісні арки особливо галасливі під час руху на високих швидкостях.
  4. Ізоляція салону від багажника, він здатний посилювати звуки від коліс.
  5. Бічні двері практично не захищають людей від шуму міста.

Важливо лише комплексний підхід дає максимально позитивний результат. Якщо ізолювати від шуму лише одну чи дві зони, великого ефекту досягти практично неможливо. У місті та за його межами на перший план виходять різні частини машини, які можуть видавати неприємні звуки під час руху та стоянки.

Які матеріали входять до звукоізоляції

Все, що може відбивати чи поглинати звукову хвилю, можна з упевненістю віднести до цієї групи матеріалів. У кожному даному випадку фахівці підходять індивідуально до підбору матеріалів. Все залежить від наявності базового захисту, встановленого із заводу виробника авто, наявності вільного простору та додаткових факторів. До основних матеріалів можна віднести такі групи:

  • елементи, що поглинають вібрації, які передаються через кузов;
  • ущільнювальні матеріали прибирають навіть незначні щілини;
  • окрема група покриттів покликаних боротися зі скрипом;
  • класична шумоізоляція, має додаткові переваги.

Якісне покриття, що поглинає звуки, може не тільки знизити навантаження на слуховий апарат людини, але й підвищити комфортну температуру в салоні. Влітку машина менше перегріватиметься від моторного відсіку та в цілому від нагрівання кузова під прямими променями сонця. У зимовий період накопичене тепло не миттєво випаровується з вимкненням опалювального приладу.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь