У нашому інтернет-магазині можна не тільки купити мед, а й стільники, прополіс і пилок, зібраний бджолами з квітів і підданий першій обробці. Чому цей продукт дуже корисний для здоров’я і як правильно його вживати — мова піде в цій статті.

Як пилок впливає на організм людини

Це продукт, що дуже багатий на цінні поживні речовини, включаючи вітамін Е, вітаміни групи В, також фосфор, калій і жирні кислоти. Він зміцнює імунітет, збільшує кількість еритроцитів і рівень заліза у крові. Цінується також за усунення шкідливого впливу хімічних факторів, зокрема після антибіотикотерапії та тривалого фармакологічного лікування, що пришвидшує одужання. Має дезінтоксикаційні властивості — сприяє видаленню відкладень і непотрібних продуктів обміну речовин. Очищаючи організм від токсинів, пилок також допомагає засвоювати цінні поживні речовини з їжі, у тому числі з меду.

Та найприємніше те, що бджолиний пилок сприяє зниженню зайвих кілограмів. Вживання цього продукту призводить до схуднення при ожирінні, збуджує апетит, але робить його помірним.

Дієтолог Пол Пітчфорд у своїй книзі «Харчування для здоров’я» порівнює ефект пилку для схуднення з модною нині спіруліною. Він містить специфічні поживні речовини, що регулюють масу тіла. Причому усього 10 г пилку на добу зазвичай достатньо, щоб усунути порушення цукру в крові та напади апетиту. Автор додає, що перебування на сонячному світлі стимулює гормональні центри та значно прискорює схуднення.

Бджолиний пилок є натуральним продуктом і не має протипоказань до його застосування. Однак лікарі застерігають від його вживання алергіків і не радять його дітям до 3 років. Цілком безпечно вводити пилок у раціон дитини з 3 років, як і різні види меду. У дошкільному та шкільному віці у багатьох малюків спостерігається зниження імунітету. Це призводить до частих інфекцій і застудних захворювань. Тому рекомендується давати дитині бджолиний пилок у сезон застуд і грипу для профілактики, а краще протягом декількох місяців до цього цього часу.

Як споживати бджолиний пилок?

Дрібні гранули пилку добре змішувати:

  • із будь-яким соком (краще смакує неосвітлений),
  • фруктами, наприклад, із частинками яблука, апельсину чи мандарину,
  • чаєм чи кавою,
  • молоком,
  • йогуртом тощо.

Пилок деяких рослин має легку гіркуватість, тому його краще вживати і медом із того ж регіону.

Якщо ви поповнюєте свій запас меду, замовте ще й баночку пилку. Це дасть вам і вашій ще більше користі для здоров’я.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь