Підбір працівників, що підходять за багатьма критеріями, в офіс або на виробниче підприємство, складне та відповідальне заняття. Професійний рекрутинг враховує безліч змінних, щоб унеможливити попадання до колективу невідповідних на посаду співробітників. Завдяки сучасним технологіям, пошук людей здійснюється за дуже великою вибіркою.

Навіщо потрібна адаптація до роботи

Вперше спеціально розроблені програми з адаптації були використані для працівників з IT-сфери. Саме їм найскладніше переходити від одного роботодавця до іншого. Доводиться не лише звикати до нового розпорядку дня, а й враховувати деякі особливості проєктів, з якими працюють у промисловості. Крім цього, адаптація потрібна практично для всіх професій. Підготовка здатна відповісти на низку найактуальніших питань:

  1. Що відбуватиметься у перші дні робочому місці.
  2. Наявність наставника, якого можна звертатися з питаннями.
  3. Ментор, здатний надихати та організовувати індивідуальне звикання до роботи.
  4. Тривалість випробувального терміну та що чекають від новачка.
  5. Що потрібно зробити, щоб залишатися в компанії надовго.

Мудрі роботодавці не чекають від нових співробітників високої продуктивності з першого дня присутності на робочому місці. Будь-якій людині необхідно звикнути до нового розпорядку дня та інших членів колективу. Спеціальна підготовка зменшує цей термін звикання, наперед відповідаючи на найважливіші питання майбутніх співробітників компанії.

Особливість програм адаптації

Якщо адаптацію розбити на кілька відносно простих кроків, вона не здаватиметься такою страшною та непереборною. Головне, донести унікальну корпоративну культуру до новачка та особливості внутрішньої комунікації між співробітниками:

  • щоб співробітник не почував себе розгублено, відповідальна особа має його особисто провести до робочого місця. На комп’ютері має бути вся потрібна інформація для ознайомлення. Представляють колегам та проводять зрозумілий інструктаж;
  • протягом тижня досвідченіші співробітники знайомлять із внутрішніми правилами та культурою. Все це можна організувати через онлайн спілкування, якщо така форма донесення інформації є актуальною;
  • поступове занурення на посаду з кожним днем залишатиме все менше відкритих питань. Як показує практика, за грамотного підходу закінчити адаптацію можна вже до кінця другого тижня.

Фахівці допоможуть надати послугу аудит співробітників, щоб виявити сильні та слабкі сторони всіх учасників у компанії. Налаштувати роботу персоналу те, щоб вони показали максимальну віддачу.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь