Сучасні легкові автомобілі практично неможливо самостійно підтримувати в ідеальному технічному стані. Численні механізми мають безліч датчиків стеження. Без комп’ютерного обладнання та спеціальних програм діагностувати стан транспорту практично неможливо. Автосервіс Львів спеціалізується на сучасних автомобілях. Досвідчені механіки здатні взяти на себе обслуговування машини за персональною картою ТО.

Як часто потрібно відвідувати станцію технічного обслуговування

У кожної машини є своя персональна карта відвідувань СТО, яка безпосередньо залежить від пробігу та умов експлуатації транспорту. Після обкатки двигуна та ходової частини, середник показником відвідування професійних механіків буде пробіг у 10 тисяч кілометрів. Стандартним підходом за цей пробіг можна назвати наступні дії:

  1. Заміна моторної оливи на аналогічне чи альтернативне за характеристиками.
  2. Перевірка стану гальмівних дисків, колодок, коліс.
  3. Заміна повітряного та масляного фільтра.
  4. Основні регулювання двигуна внутрішнього згоряння.
  5. Виправлення дрібних поломок (лампочки, що загоріли, запобіжники).

Залежно від реального пробігу автомобілю може знадобитися заміна приводного ременя газорозподільного механізму. Заміна літньої гуми та комплект покришок для зимової експлуатації з металевими шипами. Більш ретельне регулювання окремо взятих механізмів, заміна мастила в трансмісії легкової машини.

Сезонне обслуговування машини

Крім стандартної заміни покришок з приходом холодної чи теплої пори року, відповідальний господар обов’язково підготує свою машину до серйозного випробування зимовими поїздками. Досвідчені механіки зроблять все необхідне, щоб водій уникнув неприємної ситуації поломки у дорозі, коли він знаходиться далеко від рідного міста та професійної СТО. До сезонних підготовок варто віднести:

  • перевірка та заряджання стартерного акумулятора;
  • промивання системи охолодження, використання спеціальної рідини;
  • зміна моторного мастила на більш відповідний аналог;
  • перевірка та чищення системи опалення;
  • своєчасна заміна інших витратних матеріалів.

Якщо зробити це заздалегідь, машина буде набагато краще підготовлена до різкого похолодання. Стартерний акумулятор впевнено прокручуватиме не тільки бензиновий, а й дизельний двигун. Самостійно підготувати сучасну машину не маючи досвіду та необхідного інструменту практично неможливо. Механіки на професійній станції технічного обслуговування впораються з поставленим завданням.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь