Купуючи нове джерело живлення для свого легкового або вантажного автомобіля, водій сподівається, що він прослужить під капотом кілька років. Однак, багато покупців навіть не здогадуються, що основною причиною передчасного виходу з ладу є неправильна експлуатація АКБ. Недостатньо купити якісну батарею https://akku.lviv.ua у перевіреному магазині з позитивною репутацією. Потрібно згодом дотримуватися простих, але важливих рекомендацій.

Грамотний вибір, перший крок

Тривале життя акумулятора починається з його вибору. Не можна просто прийти в магазин, та показати пальцем на модель, що сподобалася візуально. Навіть якщо вона належить до відомого бренду, це не гарантує, що сучасна батарея підходить для певного автомобіля. Основними параметрами вибору варто виділити:

  • фізичні розміри полімерного корпусу;
  • тип клем у європейському чи азіатському АКБ;
  • корисна ємність безпосередньо залежить від габаритів;
  • сила стартерного струму за негативних температур;
  • технологія виробництва свинцевих пакетів пластин.

Важливо: всі ці дані можна дізнатися з книги з експлуатації вашого транспортного засобу. Або просто глянувши на інформацію, зазначену на старому джерелі живлення. Звичайно, знаменитіші торгові марки служитимуть під капотом машини довше. Але, при грамотній експлуатації, навіть недорогий акумулятор чудово впорається із запуском двигуна в літній та зимовий період. Буде надійним помічником для особистого та комерційного авто.

Приділяємо небагато часу

Більшість сучасних акумуляторів на верхній кришці корпусу мають спеціальний індикатор. Він показує, у якому стані перебуває щільність електроліту. Або простими словами, наскільки заряджена батарея живлення. У процесі поїздок у жодному разі не варто допускати, щоб АКБ отримав глибоку розрядку. Для більшості моделей це причина передчасної смерті. До інших важливих факторів варто додати:

  1. Двічі на рік профілактично ставити на зарядку.
  2. Не допускати появи на клемах слідів корозії
  3. Стежити за рівнем електроліту у банках.
  4. У зимовий період щотижня перевіряти рівень зарядки.
  5. Не залишати АКБ у розрядженому стані більше ніж на 1 добу.

Джерела живлення, виготовлені за технологією AGM, набагато краще опираються негативним факторам експлуатації. Але їх можна ставити тільки на найсучасніші машини з системою роботи двигуна Старт/Стоп. В іншому випадку, підвищений заряд на клемах дуже швидко виведе пластини з роботи. Якщо водій планує залишити машину без руху більше ніж на 1 тиждень, фахівці рекомендують зняти одну клему з АКБ, щоб уникнути глибокого розряду.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь