Великі чи маленькі автобуси для міста

0
11

Чим більше місто за прощею, тим складніше в ньому організувати та синхронізувати рух громадського транспорту. Основна причина заторів та внутрішньої конкуренції між маршрутами полягає у численній кількості невеликих за місткістю пасажирів автобусів. Але, чи буде розв’язанням проблем із громадським транспортом https://bus-truck.com.ua, якщо на основні маршрути поставити великі автобуси із місткістю кузова понад 100 пасажирів.

Чому з’явилися невеликі та середні автобуси

Частина маршрутів з невеликим потоком пасажирів протягом дня обслуговується автобусами середньою місткістю. І це логічно виправдане рішення від перевізників. Але велика кількість маленьких автобусів на популярних маршрутах призводить до певного хаосу в місті. Причиною такого явища є відразу кілька важливих факторів:

  1. Відносно невеликий автобус за ціною доступніший перевізнику.
  2. Дешевше в обслуговуванні та витрачає менше палива.
  3. Має достатню маневреність в умовах щільного потоку.
  4. Займає відносно мало місця на зупинці та стоянці в автопарку.
  5. У разі виходу з ладу техніки, не впливає глобально на завантаженість інших.

Останній фактор особливо важливий. Через те, що великий автобус, якщо він виходить із ладу, або тимчасово проходить технічне обслуговування, створює проблеми насамперед для пасажирів в місті, особливо на початку дня та ввечері. Решті автобусів доводиться перевозити більше пасажирів, страждає як кузов, так і підвіска транспортного засобу.

Чи варто переходити на великі автобуси

Всупереч численним перевагам невеликих та середніх за місткістю кузовів, великі автобуси в перспективі мають більше переваг. Але різко відмовитися від вже наявної системи матеріально неможливо. Необхідно одноразово закупити величезну кількість нових або у хорошому стані автобусів із країн Європи. Основними причинами поступового переходу варто назвати:

— менша витрата палива в автопарку в цілому;

— надійність великих автобусів у процесі експлуатації;

— менші витрати на витратні матеріали для транспорту;

— немає потреби наймати велику кількість водіїв;

— менше заторів у міському потоці.

Поступовий перехід на автобуси великою місткістю, зокрема з додатковою секцією, дозволить суттєво покращити міський комунальний транспорт. Але, не варто це робити різко, тільки в міру зношування вже наявного парку громадського транспорту. Тільки так це буде максимально вигідно для перевізника та міста з економічного погляду.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь