Новий комплект гуми для легкового автомобіля може бути настільки дорогим, що не по кишені більшості водіїв. Але переривати повсякденну експлуатацію авто не обов’язково. Грамотно підібраний комплект шин https://by-shyna.com/ua/ дозволить залишатися на колесах, без ризику підвищення небезпеки на дорозі. Головне, зробити покупку у перевіреному місці, з урахуванням деяких технічних характеристик.

На що необхідно звертати увагу

За правилами дорожнього руху на одній осі машини повинні стояти абсолютно однакові, за малюнком протектора покришки. Але фахівці рекомендують купувати повністю комплект, з 4 штук. В цьому випадку стійкість машини під час поганих погодних умов буде максимально передбачуваною. До інших, не менш важливих характеристик вибору, можна віднести наступні рекомендації:

  1. Звернути увагу на рекомендований виробником посадковий діаметр.
  2. Не слід перевищувати ширину протектора, рекомендованого для вашого авто.
  3. Чим вище залишковий шар протектора, тим краще, але не менше ніж 3 мм.
  4. Для зимових шин спеціалісти рекомендують висоту малюнка не менше 5 мм.
  5. Відсутність будь-яких фізичних дефектів.

Відповідальний продавець ніколи не відправлятиме кур’єрською службою уживаний комплект покришок з фізичними дефектами. Адже його все одно повернуть назад та за законом вимагатимуть відшкодувати вартість. Пошкодження стосуються не зносу протектора, який буде присутній у будь-якому випадку, а без порізів, здутих щоковин.

Що необхідно зробити одразу після покупки

Не завжди пошкодження видно неозброєним оком. Щоб остаточно переконатися в покупці відповідного комплекту покришок, необхідно приїхати з ними до найближчого професійного шиномонтажу. Фахівець, у процесі зміни гуми, зможе побачити такі розповсюдженні недоліки:

  • критичні пошкодження щоковин та посадкових місць;
  • сліди ремонту чи іншого фізичного втручання;
  • кривизну покришки у накачаному стані;
  • сліди екстреного гальмування;
  • неможливість виправити балансування грузилами.

Грижа неприпустима у будь-якій покришці. Не варто намагатися виправити її балансування. Фізичний удар, що призвів до появи грижі, частково зруйнував внутрішній корд шини. Це місце не можна повністю відновити. Під час руху на високій швидкості грижа в будь-який момент може зруйнуватися та призвести до вибуху колеса та неконтрольованої поведінки транспорту на дорозі.

Покришки, це чудовий вихід із ситуації, коли немає можливості купити нову гуму. За доступну вартість водій може вибрати фірмові вироби, які за звичайних обставин залишаються недоступними.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь