Гелевий, або звичайний свинцево-кислотний АКБ

0
6

Сучасна промисловість пропонує особливо великий асортимент стартерних джерел живлення для легкових автомобілів. Достатньо заглянути в магазин https://aku.lviv.ua, щоб переконатися, що без сторонньої допомоги розібратися в тонкощах асортименту буде дуже складно. Останнім часом стрімко набирають популярність батареї, в корпусі яких немає звичного рідкого електроліту.

Особливість технології AGM

Абсорбований електроліт був розроблений ще в минулому столітті, але через дорожнечу виробництва та слабку необхідність не застосовувався на звичайних автомобілях. Останні кілька років на борту автомобілів з’явилося багато електроніки, залежної від подачі електрики. Система запуску двигуна Start&Stop додатково завантажує акумулятор. Зроблений за технологією Absorbent Glass Mat АКБ має такі переваги:

  1. Легко витримує глибокий розряд без негативних наслідків.
  2. Демонструє стартерний струм підвищеної сили.
  3. Цілком не потребує технічного обслуговування.
  4. Може експлуатуватися із нахиленим корпусом джерела живлення.
  5. За грамотної роботи прослужить до 10 років.

Єдиним недоліком сучасного джерела живлення варто виділити чутливість до зарядного струму. Старі машини, випущені до 2004 року не можуть похвалитися стабільним показником струму, що подається на клеми акумулятора. Відповідно, під капот таких автомобілів краще не ставити сучасний АКБ.

Переваги перевіреної технології

Сучасні свинцево-кислотні джерела живлення з рідким електролітом відрізняються від моделей, виготовлених на початку 21 століття. Вони краще пручаються негативним факторам експлуатації. Не схильні втрачати воду з електроліту та можуть непогано чинити опір частковому розряду в процесі експлуатації. Їх можна обирати у таких випадках:

  • якщо поїздки на машині однаково чергуються в місті та на трасі;
  • на борту транспортного засобу немає потужних споживачів енергії;
  • для всіх авто, випущених до 2004 року;
  • водій уважно слідкує за технічним станом транспорту;
  • не використовує систему Старт/Стоп у місті для економії палива.

Джерела живлення чудово запускатимуть двигун машини як у теплу пору року, так й з настанням зими. Головне правило, не допускати критичного розряду батареї. Для цього частина виробників встановлює у верхній частині корпусу АКБ спеціальний індикатор стану.

Коли варто міняти акумулятор

Джерело живлення – це витратний матеріал, який не може служити вічно. Основною причиною заміни варто виділити фізичне пошкодження корпусу або неможливість довго утримувати заряд. Як тільки виникають проблеми з пуском, а зарядний пристрій відновлює ємність АКБ лише на кілька днів, варто задуматися про покупку якісної заміни.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь