Дає пояснення кандидат юридичних наук діючий митний брокер

З якої країни краще імпортувати вживане авто? — досить складне питання для українського автолюбителя.

Згідно власного досвіда багаторічної роботи митним брокером по розмитненню авто, щодо популярних напрямків, можу зазначити наступне:

1. Німеччина — надійні авто.

Досить поширене ствердження, що автомобіль, куплений в Німеччині — найкращий вибір для автолюбителів, яким важливе максимальне приближення технічного стану б/у авто до нового, не зважаючи на вік автомобіля — 3, 5, 10, 15 чи навіть 20 років.

Історична німецька якість в поєднанні з дбайливим ставленням німців до речей, а також регульована державою система обов’язкового проведення техогляду автомобілів на сертифікованих СТО кожні 2 роки, зробили німецький автомобільний ринок одним із найбільш привабливим для українських автолюбителів.

Купуючи автомобіль в Німеччині майбутній власник впевнений, що:

— пробіг не «скручений», тому що за це в Німеччині передбачена кримінальна відповідальність;

— в німецьких автомобілях використовуються виключно якісні пально-мастильні матеріали, які набагато продовжують тривалість «життя» авто;

— через всесвітньо відому якість німецьких доріг лакофарбове покриття б/у авто має стан, максимально приближений до нового авто;

— у зв’язку з тим, що кузовний ремонт автомобілів у Німеччині дуже дорогий, автомобілі на вторинному ринку продаються без його проведення, тобто усі пошкодження кузову наявні при огляді авто перед покупкою

Підсумок: авто з Німеччини — для тих, хто хоче мати надійний, безпроблемний та «цілий» автомобіль!

2. Польща, Прибалтика — досить доступні авто, можуть бути з Німеччини, але переважно з проведеним кузовним ремонтом та обслуговуванням в «гаражах»

3. США — доступні в ціні, 100% «биті», «втоплені» або з іншими пошкодженнями авто, проте переважно в суперовій комплектації, чекати на доставку в Україну близько 2 місяці.

4. Грузія — те ж авто з США, але вже відремонтоване грузинами. Гарний варіант для тих, кому потрібне комфортне авто за невеликі гроші та зі швидкою доставкою.

Що впливає на митну вартість імпортованого автомобіля?

1. Ціна контракту (договору купівлі-продажу, інвойсу)

2. Експертна оцінка (у разі ввезення автомобіля, який тривалий час перебував у власності власника, або у разі дарування/спадщини)

3. Експортна вантажно-митна декларація країни відправлення автомобіля

4. Документ, який підтверджує оплату автомобіля за допомогою банківської системи (SWIFT)

5. Важливо!!! Вартість транспортування автомобіля до пункту пропуску входить до митної вартості товару.

За допомогою правильно складених таких документів підтверджується митна вартість автомобіля, мінімізуючи ризик її підняття митницею.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь