Дачний переїзд взимку: організація та особливості

0
18

Іноді виходить так, що переїзд потрібен саме в зимовий час. Хтось примудрився продати взимку набридлі угіддя, а хтось має інші причини для того, щоб спантеличитися цим питанням. На сайті ПорталСервіс https://portalservicego.com/lviv/vantazhni-perevezennia тільки досвідченні бригади, які допоможуть вам з переїздом.

3 правила грамотної організації

Будь-який переїзд – це вирішення низки проблем, адже перевозяться не дрова, а цінне майно!

  • Грамотне планування – наше все! Починається воно із вибору дати переїзду. Врахуйте прогнози синоптиків, так у вас буде шанс перевезти вантаж у більш-менш тихий і ясний день, не піддаючись поривам вітру і нападкам колючої хуртовини.
  • Визначте точно, які саме речі ви перевозитимете. Можливо, що настав час позбутися деяких з них? Гарна нагода викинути старий непотрібний мотлох!
  • Вибирайте найбільш зручний та безпечний маршрут, а також час, коли на дорогах утворюється найменша кількість пробок.

Упаковка

Підготовка — дуже важлива частина організації процесу дачного переїзду . Вона полягає, перш за все, у сортуванні речей за категоріями призначення, а також їх упаковці.

  • Використовуйте звичайні коробки з щільного картону для перевезення текстилю, предметів, що не б’ються, і речей, що не бояться мінусової температури.
  • Скляний і керамічний посуд, світильники та інші крихкі вироби обертайте гофрованим папером або поліетиленовою плівкою з пухирцями, і лише потім забирайте в картонні коробки.
  • Якщо перевозити належить і дорогу техніку, то тут набирає чинності просте правило: упаковка повинна бути багатошаровою і амортизуючою. Та ж плівка, плюс папір, плюс картон – вийде надійний захист від різноманітних механічних пошкоджень.

При цьому врахуйте! Якщо чекає їзда по дорозі, то вона зазвичай нагадує подолання смуги перешкод у вигляді вибоїн, ям та інших нерівностей. Якщо машина підстрибуватиме, техніку може так розтрусити, що вона прийде в повну непридатність.

Навантаження вантажу та інші вимоги

Потрібно, щоб вантаж був надійно зафіксований усередині машини за допомогою спеціальних ременів та інших пристроїв для кріплення.
Повертаючись до питання про перевезення техніки, важливо відзначити, що деякі її види, підмерзнувши під час транспортування, можуть зламатися. Тому використовуйте автомобіль, у якому підтримувалася б плюсова температура. Пошкодуйте техніку!
Щоб завантажити в машину меблі, деякі предмети обстановки, швидше за все, доведеться розібрати. Тому:

  • З великою увагою поставтеся до упаковки фурнітури
  • Простежте, щоб жоден шуруп не загубився, і підпишіть мішечки з деталями. Так вам буде простіше орієнтуватися, займаючись зворотним складанням меблів.

Двері нерозбірних шафок та висувні ящики комодів перед початком вантажних робіт необхідно зафіксувати у закритому положенні. Зазвичай це роблять за допомогою скотчу.

Увага: на морозі деякі види клейкої стрічки втрачають свої властивості, тому купуйте спеціальний, морозостійкий скотч. Те саме стосується і деяких пакувальних матеріалів.

Під час навантаження слідкуйте, щоб сніг не потрапляв усередину упаковки, та бережіть від нього картонну тару. Розмоклі від талого снігу коробки розваляться дуже швидко, а ваше майно намокне.

Завантажуйте насамперед речі великих габаритів, а потім – все інше. Крихкі предмети розміщуйте в машині в останню чергу з максимальною безпекою, інакше зимова дорого зробить свою справу, і ви привезете замість посуду чи дзеркал скляний бій.

Транспортування та вивантаження

Коли все готове, можна вирушати в дорогу. Не забувайте, що машину слід вести з великою обережністю. Виїжджаючи з путівки на шосе, враховуйте особливості зимової траси — льоду і вітер на відкритих ділянках.

Важливо: автомобіль має бути «взутий» у зимову (не «лису»!) гуму.

Вивантажуйте речі у зворотному порядку і одразу заносите в тепле приміщення. Коли все майно опиниться на новому місці, залишиться лише зібрати та розставити по місцях меблі, розпакувати та розкласти по шафах речі.

Якщо ви сумлінно поставилися до підготовки і не пошкодували ні часу, ні сил, а вантаж доставлений у цілості та безпеці, то завершальний етап не викличе особливих труднощів.

Треба сказати, що дачний переїзд, та ще в холодну зимову пору, забирає колосальну кількість фізичної та нервової енергії, не кажучи вже про час! Якщо ви мрієте заощадити сили та дорогоцінний годинник, довірте організацію переїзду надійної мувінгової компанії.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь