Honda також виробляє електрогенератори, суднові двигуни та садове обладнання. Honda є найбільшим виробником двигунів у світі з точки зору їх кількості, виробленої однією компанією. Штаб-квартира компанії знаходиться в Токіо, а численні філії розташовані на всіх континентах, крім Антарктиди. Купити спортбайк Honda можно у нас на сайті.

Історія бренду

Соітіро Хонда народився старшим сином коваля в листопаді 1906 року, і його інтерес до техніки почався, коли він допомагав батькові в ремонті велосипедів. Але саме той момент дитинства, що вплинув на нього протягом усієї його славної кар’єри, зумів перетворити Honda на те, чим вона є сьогодні – випадкова зустріч із двигуном внутрішнього згоряння.

Ще хлопчиком, гуляючи містом, він почув безпомилковий звук автомобіля – рідкісне явище у Японії початку XX століття. У той час, як інші люди розгублено і страхом оглядалися на машину, що проїжджала, хлопчик просто повернувся і побіг за нею.

За допомогою інженерних та механічних навичок, отриманих від батька, Соітіро відкрив у 1937 році завод з виробництва поршневих кілець і почав вивчати металургію. У 1946 році, після Другої світової війни, він продав бізнес, щоб заснувати Дослідницький технічний інститут Honda.

Усвідомивши відчайдушну потребу в базовому транспортному устаткуванні в розореній війною Японії, Соічіро зібрав команду ентузіастів-однодумців і в 1948 заснував компанію Honda Motor. Co. Справжня робота була не за горами.

Протягом 1950-х років Соічіро відповідав за низку інноваційних розробок, які перетворили Honda на світового лідера в галузі мототехніки. Натхненний гонками Isle of Man TT (Tourist Trophy) під час свого першого візиту до Європи в 1954 році, Соічіро зробив успіх Honda у гонках своєю головною метою, оскільки усвідомлював, що цей успіх дуже допоможе Honda та її інженерним розробкам. У 1973 році він пішов на пенсію і передав компанію у надійні руки Кієсі Кавашіми. Після свого відходу Соічіро став співпрацювати з Фондом Хонда, прагнучи знайти гармонію між технологіями та навколишнім середовищем. Соітіро помер у 1991 році, задоволений незліченними виконаними мріями за більш ніж півстоліття, а в думках все ще залишаючись тим юним хлопчиком, все ще зачарованим першою зустріччю з автомобілем на тих курних вулицях.

Сила мрії

Компанія була заснована в Японії, яка все ще страждала від руйнівних наслідків війни. Феноменальна глобальна експансія Honda почалася в 1959 році, за іронією долі того ж року, коли компанія вперше взяла участь у перегонах Isle of Man TT, посівши шосте місце у тому першому виступі. Це було підходяще поєднання подій, яке символізувало любов Honda до перегонів. Соітіро знав, що успіх у гонках стане ключем до світових продажів мотоциклів, і був сповнений рішучості забезпечити та покращити найвищий рівень інженерних розробок. Honda здобула свою першу перемогу в 1961 році, зайнявши три перші місця у гоночних категоріях 125 та 250 куб. см, започаткувавши період масового та амбітного розвитку, який змінить світ мотоциклів у майбутньому.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь