Повсякденна експлуатація машини пов’язана не лише із приємними моментами керування. У процесі поїздок дорогами загального користування завжди є небезпека пошкодити шину колеса. У цьому випадку водій вважає за краще заїхати на шиномонтаж Львів, а не самостійно клеїти пошкоджену камеру або безкамерну шину. Але, в яких ще випадках справді буде корисна потрібна на дорозі послуга.

Особливості професійного шиномонтажу

Водію необхідно тільки дістатися станції обслуговування, а решту роботи за нього зроблять вправні фахівці. Є два випадки, з якими стикаються працівники. Перший варіант, необхідно виправити колесо, яке вже знаходиться в багажнику. Другий водій приїхав на шиномонтаж вже на спущеному колесі. Після візуальної оцінки алгоритм робіт буде наступним:

  1. Встановлення колеса на спеціальний верстат, що допомагає впоратися з шиною.
  2. Демонтаж балансувальних, свинцевих вантажів із металевого обода.
  3. Зніміть гумову покришку з диска, щоб її можна було відремонтувати.
  4. Видалення предмета з корду або боковини.
  5. Вибір методу вулканізації чи заклеювання латкою.
  6. Монтаж колеса автомобіля у зворотній послідовності.

Важливо: після виправлення проколу та накачування його до необхідного тиску, фахівці можуть покласти його в багажник, або встановити на колишнє місце роботи. Крім цього, професіонали рекомендують після кожного проколу наново провести балансування колеса. Тому що навіть невелика латка призводить до втрати центру балансування.

Додаткові послуги на шиномонтажі

Більшість водіїв згадують існування монтажу шин тільки в тому випадку. Якщо у них відбувається черговий прокол. Але, добре обладнана майстерня здатна надавати значно більший перелік послуг, необхідних водію. Так, другою за популярністю послугою є рихтування колісних дисків. Більшість сталевих дисків можна відновити, після наїзду на небезпечну перешкоду. До інших затребуваних послуг варто додати:

  • сезонна заміна літньої та зимової гуми на колесах;
  • перестановка коліс згідно з рекомендаціями виробника авто;
  • установка на зимовий комплект гуми металевих шипів;
  • зберігання покришок, якщо водій не має власного гаража;
  • утилізація повністю зношених гумових покришок.

Професійна шиномонтажна майстерня ніколи не зашкодить шинам. Спеціальне обладнання та досвід майстрів допоможуть упоратися з будь-якими проблемами за мінімально можливий час. Навіть сильно пошкоджене колесо може бути відновлено, якщо звернутися за допомогою. Крім цього, фахівці вчасно попередять, якщо на корді з’являться небезпечні для керування дефекти.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь