Кожен водій знає, що у своєму транспортному засобі необхідно використовувати різноманітні робочі рідини. Наприклад, необхідно використовувати авто оливи, які забезпечують більш тривалий термін роботи запчастин та вузлів. Як правильно обрати робочу рідину та що для цього потрібно, дізнаємось далі.

Автомобільні оливи: асортимент варіантів

Автомобільні оливи розподіляють за призначенням. Можна відокремити авто оливи наступного характеру:

  • Моторні.
  • Трансмісійні.
  • Антифриз.

Роздивимось кожен різновид оливи детальніше. Отже, моторна олива заливається у двигун внутрішнього згорання. Вона потрібна для змазування рухомих частин та зменшення температури. Від якості залитої оливи залежить робота двигуна. Якісна олива забезпечує стабільну роботу та збільшує термін експлуатації деталей. Тому економити на моторній оливі не варто.

Як правильно обрати моторну оливу? Для цього потрібно звернути увагу на маркування та тип. Маркування вказує на умови використання та наявність присадок. Тип оливи відповідає за склад. В залежності від цього відокремлюють мінеральну, синтетичну та напівсинтетичну оливу. Синтетичні оливи йдуть в високому ціновому діапазоні. Але при цьому вони найефективніші та гарно сприяють роботі двигуна.

Для автоматичної коробки перемикання передач використовують трансмісійну оливу. Вона зменшує тертя та збільшує експлуатаційний термін роботи усіх вузлів. Такі оливи можуть витримувати великі механічні навантажування. Але під час експлуатації така рідина також потребує заміни.

В радіатор транспортного засобу заливається антифриз. Він виконує одразу декілька функцій – використовується в ролі теплоносія та грає роль суміші для змазування.

Де купити якісну автомобільну оливу?

Інтернет-магазин Автопростір пропонує велику кількість моторних олив та різноманітних робочих рідин, які можна підібрати під свій транспортний засіб. На сайті https://autoprostir.com/product-category/oils/ можна купити автомобільну оливу високої якості від різних постачальників. Цінова політика залишається на доступному рівні.

У процесі підбору слід звертати увагу на в’язкість, країну виробника, об’єм, тип оливи та інші показники. Це дозволить обрати оптимальний варіант не тільки під потреби, але й під конкретну модель та марку транспортного засобу. Для вибору олив можна ознайомитися з пропозиціями каталогу. Фахівці інтернет-магазину допоможуть зробити оптимальний вибір.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь