Зараз громадяни України живуть в умовах війни. Намагаються виживати без світла та опалення. Та попри це люди працюють далі, щоб піднімати економіку, щоб країна рухалась вперед. І хоча в перші дні повномасштабного вторгнення авторинок призупинив своє існування, та згодом продаж авто в Україні поступово відновився.

Звісно об’єм автівок, що виставлені на продаж, значно менше, ніж до 24 лютого, особливо нових. У січні-лютому в середньому продавалось близько 250 000 вживаних автомобілів. Зараз ці показники впали до 135 000 по країні в цілому.

Лідирує столиця — у Київський області продається майже 34 500 автомобілів, друге місце займає Львівська область – наразі там продається трохи більше 19 000 транспортних засобів, на третьому місці Одеська область – зараз доступно більше 12 200 оголошень про продаж авто.

Від 8000 до 11 000 авто продається у Дніпровській, Івано-Франківській та Вінницькій області. Інші області пропонують від 2000 до 7000 оголошень на автобазарі України.

Кількість оголошень з продажу вживаних авто по областях України у воєнний час

Кількість оголошень з продажу вживаних авто по областях України у воєнний час

Не дивлячись на шалений попит позашляховиків, за даними сервісних центрів МВС, все одно українці більше купляють седанів – 7577 машин, і це лише за жовтень.

Стосовно того, яким виробникам громадяни України віддають перевагу, то в цій категорії безперечним лідером є компанія Volkswagen – майже 9000 автівок за останній місяць. На другому місці серед популярних брендів вживаних авто, які купляли українці осінню – це автомобілі фірми ВАЗ. На третій сходинці знаходяться автівки від Renault.

Ще одна цікава новина, яка буде корисною для українських автовласників – це відмова від пластикових бланків при оформленні посвідчення водія чи свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

З 14 грудня 2022, за постановою Кабінету Міністрів України, можливо буде мати лише електронний варіант цих документів у Дії чи Електронному кабінеті водія. При цьому такі Е-документи можуть бути єдиним підтвердженням того, що водій має право керувати транспортним засобом.

За бажанням, у сервісних центрах МВС, вам нададуть традиційні пластикові бланки, як і раніше. Бо постанова не відміняє використання пластику взагалі, але лише спрощує процедуру отримання документів онлайн.

Ось такі вони українці – сміливі, незламні, працелюбні. Готові підтримувати авторинок України не дивлячись на ракетні обстріли, повний блекаут, але з великою вірою у перемогу.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь