Спеціальне водокористування

0
631

Забір води з природного джерела у промислових масштабах потребує спеціального, офіційного дозволу. Не маючи дозвіл на спецводокористування, забір води розцінюватиметься як порушення чинних норм законодавства. Як мінімум, власника підприємства або його орендаря буде оштрафовано. Виробничий процес зупинено, доки не буде розв’язане питання з офіційним дозволом на використання водних ресурсів.

Особливості промислового забору води

Якщо кількість води, яка потрібна приватній особі на ділянці або невеликому виробничому підприємству не перевищує 5 м3 на добу, дозволу можна не отримувати. Усі дії будуть у рамках чинних норм. Але в законі прописані й інші пункти, за яких отримання дозволу буде обов’язковою умовою:

  1. Для видобутку необхідної кількості води, потрібна водозабірна споруда.
  2. Якщо для видобутку води використовуватиметься свердловина.
  3. Скидання використаної води в природне джерело, зливову каналізацію.
  4. Стічні води потраплять у промисловий чи побутовий каналізаційний колектор.
  5. Видобуток особливо великих обсягів питної чи технічної води.

Забір води у великих кількостях, як і скидання рідини назад у природне водоймище, може негативно вплинути на навколишнє середовище. Щоб цього не сталося, ступінь негативного впливу має визначити вузький фахівець. Вивчивши всі негативні чинники, які можуть спричинити процес.

Як отримати дозвіл на забір води

Відповідний документ можуть отримати як фізичні, так і юридичні особи для здійснення своєї комерційної, виробничої діяльності. Крім цього, паркан мінеральної води для санаторіїв, лікарень та інших оздоровчих закладів також регулюється відповідним законом. Для того, щоб отримати дозвіл, необхідно звернутися до фахівців:

  • допустимість забору запланованої кількості рідини з поверхневого джерела;
  • допустимі навантаження на свердловину, що досягла на певну глибину;
  • необхідна чистота стічних вод, що потрапляють у природний резервуар;
  • можливість використання чинної каналізаційної інфраструктури;
  • відсутність небезпечних для природи речовин у стічних водах.

Фахівці беруть відповідні проби, роблять необхідні з погляду законодавства дослідження. Якщо вони не суперечать нормам, то відповідний дозвіл видається компанії. Екологічні послуги надаються комплексно. Так щоб замовник міг розраховувати на об’єктивний підхід до свого запиту. Дозвіл потрібен майже для всіх фермерських господарств, які мають справу з тваринами та птахами.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь